Kek Lapis
Bahan bahan:
1 cawan tepung gandum,
1 cawan tepung jagung,
½ cawan gula,
4 cawan santan(sederhana pekat),
1 sudu teh garam,
sedikit pewarna merah.
Cara membuat Kek Lapis:
Panaskan loyang dalam pengukus terlebih dahulu dgn api sederhana.
Campurkan bahan1 dlm pengisar dan kisar hingga halus.
Kemudian tapiskan.
Asingkan bancuhan kepada 2 bahagian.
Letakkan pewarna merah pada satu bahagian.
Masukkan sedikit bancuhan berwarna putih, biarkan dlm 3 minit.
Masukkan bancuhan berwarna merah pula.
Lakukan langkah ini hingga habis.
Setelah masak, angkat dan biarkan sejuk baru potong.
Macam senang je kan? Hehehe. Jom kita cuba. Tapi sekarang memang tak boleh lagi lah. Kt umah tak dek dapur. Tunggu balik temerloh baru boleh cuba semua resipi,;)
Sumber :: pesonabatik.com