Tuesday, March 15, 2011Assalamualaikum wbt...


Today, we are going to talk about "JATUH". Jatuh ape? Jatuh hati? Jatuh tangga? Jatuh semasa berlari? Xpenting jatuh masa mana pun. Yang pasti, kalau jatuh tu, confirm2 la sakit kan?huhuhu. Sakit sangat. Pedih. Luka. Berdarah. Sedih.

Dalam dunia ni, tiada apa yang kekal. I remember, one of my friend said that "Karma is a bitch". Whatsoever. Roda itu berputar. Kadang-kadang kita berada di atas. Kadang-kadang kita berada di bawah. Kita akan rasa segala-galanya. Cuma tak tau bila. Dan ketikanya.

Semua orang tak tau apa yang berlaku. Luaran nampak indah. Dalaman. Tiada siapa yang tahu. Biarlah. Semoga apa yang berlaku, memberikanku pengajaran yang sangat berguna pada masa hadapan. Anggaplah bahawasanya itu adalah ketentuan oleh-Nya. p/s~thanks to Ain Alya n also No Name Crew.....Dh dapat payment utk shooting td,hahahahahaSunday, March 13, 2011

~PRO~

Assalamualaikum wbt

Well,weekend hadir lagi. Sedar atau tak, kita dah berada di pertengahan bulan Mac. Sungguh cepat masa itu berlalu. Pejam celik pejam celik, tak lama lagi exam. Oh no. Whether u like it or not, u have to face it,fadhilah.hahaha. Tetap kena jawab exam n nampak gayanya kena pulun habis-habisan sebab wat assignment cam hampas je. Last minute pnya kerja, tau-tau jela kan,huhuhu. 


Fyi, 18-21 Mac MPD Fajar Harapan akan mengadakan pembacaan puisi selama 72 jam tanpa henti dan akan dicatatkan di dalam Malaysia Book of Records. Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. harap-harap juga sambutan yang diberikan adalah menggalakkan. Now, i know how difficult it is. Terlalu banyak yang ditempuhi semasa menguruskan program ini sehingga menemukan aku dengan seseorang. Orang penting dalam USM.

Public Relation Officer, En. Mohamad Abdullah. PRO USM ialah seorang lelaki. Kepada rakan-rakan sekalian, please check who is your PRO in your University. Just wanna find out whether he or she,huhuhuhu. Orang kata PRO ni glamour. Is it true? Tapi apa yang aku tengok dalam mass comm, wartawan penyiaran lagi glamour kot. Yela, jadi wartawan, leh kuar tv time liputan. Sementara PR just wat keje belakang tabir. 

Menjadi seorang PR adalah sangat2..... How im going to describe it,huh?huhuhu. Senang cite, semua keje, PR yang kena wat tau. PR adalah tulang belakang sesebuah event yang berlangsung. Bila timbul sesuatu isu yang boleh mengganggu gugat kedudukan sesebuah universiti atau syarikat, PR yang kena cari jalan utk selesaikan isu tersebut. PR jugak kena ada hubungan yang baik dengan media. PR ni memang memerlukan seseorang yg aktif, kreatif, positif, knowledgable dan macam2 lagi la,huhuhu...

Wanna know who's orang kanan VC USM?hihihihi.....

En. Mat berada di sebelah kiri sekali


Then, i need to have second thought about it.hahahaha. Bukan senang nk jadi PR,huh....p/s~sorry En.Mat,sy curik pic En.Mat,hahaha